Okulumuz 8/A Öğrencileriyle Ekinoks Etkinliği

23.09.2022 389

Okulumuz 8/A Öğrencileriyle Ekinoks Etkinliği

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile Fen Bilimleri Dersi kapsamında Mevsimler ve İklim ünitesiyle ilgili kısa film etkinliği gerçekleştirdik. Senaryo, kurgu ve projeksiyonda emeği geçen 8/A sınıfı öğrencileri ile Fen Bilimleri öğretmeni Zeynep ERGÜN'e teşekkür ederiz.

Ekinoks Nedir?
Ekinoks(gece-gündüz eşitliği), Güneş ışınlarının Ekvator'a dik gelmesi sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği an, gündüz ile gecenin eşit olması durumudur. Ekinoks yılda iki kez tekrarlanır; İlkbahar Ekinoksu ve Sonbahar Ekinoksu.

• Kuzey Yarıküre'de yaklaşık olarak 21 Mart İlkbahar Ekinoksu – 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu'dur.
  • Güney Yarıküre'de ise yaklaşık olarak 21 Mart Sonbahar Ekinoksu – 23 Eylül İlkbahar Ekinoksu'dur.